News > Angajaţii, din ce în ce mai detaşaţi de politicile IT >

Angajaţii, din ce în ce mai detaşaţi de politicile IT

Posted at Nov 15, 2015

Cisco anunţă cele mai noi rezultate ale Cisco Connected World Report, un studiu internaţional care prezintă aşteptările şi comportamentul angajaţilor în accesarea informaţiilor de oriunde, oricând, folosind orice dispozitiv. Al doilea set de rezultate din Cisco Connected World Report arată o discrepanţă între politicile IT şi angajaţi, în special pe măsură ce angajaţii încearcă să fie cât mai mobili şi să folosească mai multe dispozitive, medii sociale şi forme noi de comunicare, precum cea video.

Pe măsură ce tendinţele din tehnologie schimbă felul în care companiile comunică şi funcţionează, mai mult de două treimi din angajaţii chestionaţi cred că politicile IT ale companiilor lor ar putea fi îmbunătăţite, şi cel puţin doi din cinci (41%) au spus că ei încalcă acele politici pentru a le adapta nevoilor lor.

Studiul consolidează datele iniţiale publicate în octombrie, care au examinat dorinţa angajaţilor să acceseze reţele corporatiste, aplicaţii şi informaţii oriunde şi oricând folosind practic orice dispozitiv. Având această necesitate, cele mai noi descoperiri arată cum tendinţe din zona consumatorilor, precum mediile sociale, tehnologiile video şi numărul crescut al dispozitivelor de la locul de muncă fac ca mulţi angajaţi din întreaga lume să pună la îndoială relevanţa politicilor IT corporative şi să le încalce cu regularitate.
 
Studiul, care a implicat chestionarea a 2600 de angajaţi şi profesionişti IT din 13 ţări, a arătat că, în timp ce multe companii au politici IT (82%), aproximativ unul din patru angajaţi (25%) nu sunt conştienţi de existenţa acestora. Încă 23 % au spus că firmele lor nu au politici IT despre utilizarea dispozitivelor. Din aceste date combinate rezultă că aproape jumătate dintre angajaţii din studiu (47%) fie nu au o politică IT despre utilizarea dispozitivelor, fie nu ştiu că o astfel de politică există.
 
Pentru acei angajaţi care lucrează într-o companie care are o politică IT, 35% spun că departamentul IT nu le oferă o explicaţie sau un motiv pentru existenţa politicii, ceea ce poate duce la apatie, neînţelegere şi respectare selectivă a acestor politici.
 
Printre angajaţii conştienţi de politicile IT, aproximativ două treimi (64%) simt că ar putea fi îmbunătăţite. Aceşti angajaţi cred că politicile ar putea fi actualizate pentru a reflecta nevoi şi stiluri de lucru din viaţa reală, precum găsirea unui compromis acceptabil între utilizarea dispozitivelor, mediilor sociale, mobilitatea şi flexibilitatea muncii.

Sursa stire: AgoraNews

Comments

User comments

There are no comments

Post a comment