News > AutoRun Disable previne infectiile transmise prin USB >

AutoRun Disable previne infectiile transmise prin USB

Posted at Nov 19, 2015

Endpoint Protector a lansat utilitarul gratuit AutoRun Disable, o solutie ce previne infectiile cu malware raspândit prin porturile USB sau alte interfete de conectare si care porneste si ruleaza automat odata ce un computer a fost infectat. AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost creat pentru a opri viermi de tipul Conficker/Stuxnet care exploateaza porturile USB nesecurizate si lipsa solutiilor de securitate pentru dispozitivele portabile pentru a se raspândi si a infecta cât mai multe unitati dintr-o retea.

Modul de functionare al utilitarului AutoRun Disable by Endpoint Protector este simplu, acesta permitându-le utilizatorilor sa dezactiveze o functie potential periculoasa a sistemelor Windows (XP, Vista, 7), AutoRun, care permite rularea automata a dispozitivelor conectate la computer si a software-ului de pe acestea. Principalul beneficiu al utilitarului este acela ca nu dezactiveaza functia respectiva pentru toate dispozitivele, ci actioneaza în mod selectiv, în functie de tipul acestora (dispozitive cu conexiune USB si alte dispozitive portabile, CD/DVD, unitati interne sau de retea) sau de litera asociata acestora, afisata în sistemul Windows. De exemplu, un utilizator poate interzice apelarea functiei AutoRun pentru dispozitivele portabile conectate prin USB si o poate permite pentru unitatea CD/DVD.

„Conficker, Stuxnet, Downadup, oricum s-ar numi ultima amenintare de tip malware, adevarul e ca toate sunt relativ usor de combatut. Solutiile pentru securizarea porturilor si a dispozitivelor portabile pot opri un astfel de malware atunci când încearca sa infecteze un computer anume. AutoRun Disable by Endpoint Protector face si mai usoara protejarea computerelor si a retelelor în fata viermilor raspânditi prin porturile USB, fiind gratuit, usor de utilizat si foarte eficient. Utilitarul protejeaza cu succes unitatile securizate de malware-ul de acest tip, permitând dispozitivelor autorizate sa utilizeze functia AutoRun, fara a limita în vreun fel actiunile obisnuite ale utilizatorilor”, a declarat Roman Foeckl, Director General Endpoint Protector/CoSoSys.

AutoRun Disable by Endpoint Protector poate fi descarcat gratuit de aici:
http://download.cnet.com/AutoRun-Disable-by-Endpoint-Protector/3000-2239_4-75300368.html

Sursa: AgoraNews

Comments

User comments

There are no comments

Post a comment